Gourmet al NORD

Vi specialister i produkter lavet med italienske trøfler

vores samarbejdspartner i italien

Vi har et unikt samarbejde med lille familieejet trøffelvirksomhed i Umbrien, Italien

D.O.S Srl er en italiensk familiedrevet trøffelvirksomhed som har eksisteret siden 1940. Virksomheden ligger i Umbrien – en egn i Italien som er fyldt med det lækreste indenfor gastronomi – bla. trøfler og olivenolie i fantastisk kvalitet. Det er nu 3 generation Alessandra og Davide som viderefører bedstefarens drøm om at producere extraordinære delikatesser udfra jordens guld – trøflen.

Alle produkter er håndlavede med kærlighed og passion 

vores samarbejdspartner i danmark

Læsø saltsyderi

Der er mange der laver trøffelsalt – men typisk med fransk salt. Efter vores mening er Læsø salt det bedste salt i verden. Vi er derfor lykkelige over, at Læsø salt vil samarbejde med os om at skabe et helt nyt unikt produkt, hvor vi forener

Det bedste fra Norden med det bedste fra Italien.

Vi sender salt fra Læsø saltsyderi til Umbrien hvor det bliver blandet med sorte sommertrøfler på den lille familieejede virksomhed DOS . Alt på DOS er håndlavet udfra gamle traditioner og frem kommer et gourmet produkt der ikke er set før –

Trøffelsalt med salt fra Læsø saltsyderi.

Der har været produktion af salt på Læsø udfra inddampning af havvand – såkaldt sydesalt i mange hundrede år. Havvandet ved rønnerne på Læsø kan indeholde op mod 14 procent salt, og når det inddampes fås det lækreste salt med store krystaller, der også indeholder en masse mineraler, som giver det en unik smag.

Historien om Læsø salt

I 1600 tallet blev produktionen på Læsø stoppet af kongen, da al skov på Læsø var udryddet pga. brugen til det brændefyrede saltsyderi.  I 1991 var de træer, der blev plantet i 1900 tallet, vokset til store skove og produktionen blev genoptaget som led i et projekt for unge arbejdsløse Det blev en stor succes, og fra 2004 blev produktionsskolen nedlagt og erstattet af lønnede jobs. Idag bruges kun tilvæksten af skovene, så de ikke igen vil kunne blive udryddet.

Designet af Plico A/S All rights Reserved.